Klíma tisztítás

Miért fontos a klíma tisztítás?

Élettanilag a legfontosabb része a klíma karbantartásnak a gombamentesítés. A készülék cseppvíz tárolójában a gombák és baktériumok elszaporodnak és a kora nyári első bekapcsoláskor a klíma berendezés megforgatja a spórákat tartalmazó levegőt a lakásban. Enyhe esetben rövid távon köhögés, hosszabb távon pedig asztma vagy légionella betegség is kialakulhat.

Természetesen nem elhanyagolható szempont az sem, hogy ha a garanciális feltételeknek meg szeretnénk felelni, akkor kizárólag szakemberre érdemes bízni a tisztítás lépéseit.

KLÍMA TISZTÍTÁSI ÁRAINK

  • 1 db  klíma esetén (1 db beltéri+1 db kültéri) bruttó: 7 000 Ft
  • 2 db  klíma esetén (2 db beltéri+2 db kültéri) bruttó: 12 500 Ft
  • 3 db  klíma esetén (3 db beltéri+3 db kültéri) bruttó: 15 500 Ft

A folyamatos garancia egyik legfontosabb alap feltétele az évenként elvégzett klíma tisztítás!
 A téli fűtésre is használt klímák esetén évi két tisztítás szükséges – tavaszi és őszi!

 

A klíma karbantartásának részleteiről

A klíma karbantartásáraklímakarbantartás rendszeres használat mellett, évente egy-két alkalommal van szükség. Egy alapos szakember töviről-hegyire átvizsgálja ilyenkor a készüléket, hiszen előreláthatóan egy évig, az újabb ellenőrzésig kell majd megbízható teljesítményt nyújtania.

A klímakarbantartás érinti a burkolatot, a belső alkatrészeket, a szűrőt, a cseppvíz elvezetőt és a hőcserélő lamellákat is. A karbantartás elvégzéséhez nem szükséges leszerelni a falon rögzített berendezést, falra szerelt állapotban is el lehet végezni azt. A klíma karbantartás teljes időtartama a klíma állapotától függ, de egy óránál többet nem vesz igénybe.

A szakember először is nagy gondot fordít az alapos tisztításra, hiszen nagy mennyiségű por kerül a készülékbe, ami ellepi az alkatrészeket, illetve a köztük lévő réseket. A por mellett a gombák megtelepedése is rendszeres jelenség, ami penész formájában jelenik meg. Ezt szintén el kell tüntetni. Ha nincs meghibásodás, végezetül a készüléket alacsony fokozaton járatják 20 percig.

Keressen fel minket bizalommal elérhetőségeinken és rendeljen klíma karbantartást a nyári szezon előtt, hogy megbízható készüléket használhasson!

 

A klímatisztítás télen sem várhat!

A klímatisztítás télen sem várhat!A klímatisztítás ideje legtöbbször a tavaszi időszak, illetve a nyár eleje. Az emberek többsége ilyenkor kapcsolja be légkondicionálóját az évben először, annak érdekében, hogy lakását kellemes hőmérsékleten tarthassa. Sok klímaberendezés azonban többfunkciós, és nemcsak hűteni, hanem fűteni is tud, így két működési időszakkal is számolni kell. Ennek megfelelően a klímatisztítás évente több alkalommal is ajánlott. A készülék élettartamának megőrzéséhez és a biztonságos üzemeltetéshez is fontos a klímatisztítás. A karbantartás gyakorisága a használat rendszerességétől is függ.

A klímában por és szennyeződések telepednek meg a használt során, a készülék ugyanis a helyiség levegőjét forgatja át és fújja vissza a légtérbe. Egy idő után nemcsak a szűrőn, de a készülék belsejében is megragad a kosz, a gomba és a baktériumok, amit jellegzetes, kellemetlen szag kísér.

Ne várja meg, amíg ezeket a tüneteket tapasztalja berendezésén és idejében gondoskodjon a klímatisztításról! Bízza meg cégünket a feladattal! A részletekről érdeklődjön a megadott elérhetőségeink egyikén!

 

Töltse ki az űrlapot és mi hívjuk Önt.

Forduljon hozzánk bizalommal!